woensdag, november 23, 2005

Portugees bedrijf komt met zwart wc-papier

Een bedrijf uit Portugal denkt de wereld te veroveren met zwart toiletpapier. Renova mikt met het product op sjieke hotels en restaurants. 'Elegant, opstandig, alternatief en eeuwig modieus', zo wordt het product door Renova omschreven. Het zwarte pleepapier kost 2,50 euro per rol.

Het toiletpapier kwam afgelopen zomer al in Spanje en Portugal op de markt, en werd eerder deze maand in Frankrijk geïntroduceerd. Inmiddels zijn er volgens Renova orders binnen uit Australië en Japan. Begin komend jaar denkt het bedrijf ook de Verenigde Staten en Canada te veroveren. Directeur José Manuel Pinheiro noemde woensdag de reacties uit de hele wereld 'onverwacht'.

Portugal is niet het enige land waar alternatieve kleuren wc-papier worden geproduceerd. Ook de ondernemers van de firma Kuipers en Wierenga V.O.F. hebben het al eens geprobeerd met een alternatieve kleur wc-papier maar dan met bruin. Eén van de directeuren R. Wierenga had ons het volgende hierover te melden: 'Bruin leek ons een deftige en nette kleur en we mikten daarom vooral op de wat rijkere particulieren, één rol kostte 3,- euro. We dachten dat het letterlijk een "gat" in de markt zou zijn maar helaas heeft het nooit echt aangeslagen. Er werd vooral geklaagd over het feit dat niet goed te zien zou zijn of er nu wel of geen stront meer op het toiletpapier verscheen na een veeg met als gevolg dat een aantal personen het met remsporen in de onderbroek hebben moeten bekopen.'

Geen opmerkingen: