vrijdag, oktober 13, 2006

Albert Heijn start met halal-vlees

Bij ruim 45 Albert Heijn-filialen is vanaf vandaag halal-vlees beschikbaar. Dat betekent dat het volgens islamitische wetten toegestaan is om het vlees te eten. Albert Heijn hoopt hiermee meer consumenten aantrekken die dagelijks halal-boodschappen doen.

Het nieuwe halal-assortiment wordt in een speciaal halal-koelmeubel gezet. Daarnaast zijn ze herkenbaar aan een witte verpakking met speciaal groen halal-etiket. De producten worden alleen ingekocht bij leveranciers die halal-gecertificeerd zijn.

Tot de invoering is besloten na een proef met halal-vlees en Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse groenten. Toen deze proef succesvol bleek is besloten het assortiment in meer winkels beschikbaar te maken.

Halal-vlees wordt op een speciale manier geslacht. Dit mag alleen door een moslim gebeuren die hiervoor gespecialiseerd is. Zo moet de kop van het dier tijdens de slachting gericht zijn naar Mekka, mag het dier het slachtwapen niet zien en moet de halsslagader direct worden doorgesneden. Hierdoor zal het dier snel zijn bewustzijn verliezen. Het ritueel komt overeen met de onthoofdingen van Al-Qaeda door moslimterroristen in Irak.

Geen opmerkingen: