dinsdag, januari 24, 2006

SMS'je na te hard rijden

Geflitst worden en dat meteen ook weten. Over een paar jaar zal het werkelijkheid zijn. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) stuurt je meteen na de snelheidsovertreding een sms met de mededeling dat je erop staat. Een foto van de situatie zal daarna direct per mail naar je verstuurd worden. Vanuit die mail kun je de boete dan ook meteen betalen. De gedachte erachter is dat coureurs hun rijgedrag meteen aanpassen.

Onderzoeksinstituut TNO is de stap die daarop volgt al aan het onderzoeken: een apparaat in de auto en lussen in de weg om de snelheid van een wagen op bepaalde weggedeelten automatisch te begrenzen. Bestuurders kunnen dan nooit meer te hard rijden.

Mocht de bestuurder naast het te hard rijden daarna ook nog eens niet handsfree zijn SMS-je bekijken dan komt er automatisch nog een bekeuring achteraan voor het niet handsfree telefoneren wat natuurlijk weer verstuurt wordt per SMS-je waar natuurlijk nog steeds dezelfde sancties aan vast zullen zitten. Op deze wijze hoopt het Centraal Justitieel Incassobureau een graantje mee te kunnen pikken van de digitale revolutie en verwacht een omzet groei van 12 procent.

Geen opmerkingen: