dinsdag, april 18, 2006

Xander de Buisonjé onder het mes

Xander de Buisonjé moet vanwege een operatie aan zijn stembanden zijn tournee afbreken. Een maand geleden moest de zanger ook al optredens afzeggen vanwege de poliep op zijn stembanden.

De vier weken stemrust die de arts hem had voorgeschreven, blijken niet voor voldoende herstel te hebben gezorgd. De operatie vindt naar verwachting half mei plaats. Daarna moet De Buisonjé nog enkele weken rust houden om te herstellen.

"Door deze operatie komen de geplande optredens voor april, mei en juni te vervallen'', vertelt manager Frank Boers dinsdag. "Er stonden de komende tijd rond de veertig optredens gepland en die kunnen nu helaas geen doorgang vinden.'' Het is de bedoeling dat de zanger vanaf 1 augustus weer het podium op gaat.

Analysten voorspelden al gelange tijd dat er iets mis was met de stembanden van Xander. Drs. J. Eppo Jonkheer, wetenschappelijk onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen verklaarde zelfs dat zijn stemgeluid nooit goed is geweest. "Al bij het analyseren van de muziek van Volumia waar Xander de zanger van was klonk het stemgeluid bagger. Het klonk zo ongewoon dat het haast niet anders kon zijn dan dat er iets met zijn stembanden mis was."

Geen opmerkingen: