vrijdag, februari 03, 2006

Taïda mag voorlopig in Nederland blijven

De 18-jarige scholiere Taïda Pasic mag voorlopig in Nederland blijven. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag besloten. Eerder was het uit Kosovo afkomstige meisje uit haar klas in scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk gehaald en naar een uitzetcentrum overgebracht.

De rechtbank in Groningen gelastte woensdag dat ze de beslissing over haar uitzettingsprocedure in vrijheid mocht afwachten. Ze had toen al bijna twee weken doorgebracht in het uitzetcentrum in Rotterdam.

Taïda had nu in kort geding geëist haar uitzetting te verbieden totdat Verdonk een definitief besluit neemt over het bezwaar dat de scholiere had ingediend tegen de beslissing om haar geen reguliere verblijfsvergunning voor bepaalde tijd te geven.

Brandbrief

Dat papier heeft ze nodig om haar vwo-opleiding in Nederland te kunnen afmaken. Taïda doet dit schooljaar eindexamen. Haar medeleerlingen hadden een brandbrief naar Verdonk gestuurd en lieten zich tijdens een estafetteactie opsluiten in een kooi op de Markt in Winterswijk.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet het meisje nu eerst horen voordat de dienst een onherroepelijk besluit in haar zaak neemt. Hoe lang dat gaat duren, kon een woordvoerder van de IND nog niet aangeven.

Helaas heeft Taïda in de afgelopen twee weken belangrijke toetsen gemist waardoor ze op veel vakken nu onvoldoende staat. Hierdoor is het haast onmogelijk geworden dat ze haar examen nog kan halen.

Geen opmerkingen: