vrijdag, december 23, 2005

Maria met condoom leidt tot opschudding

Een foto van een Mariabeeldje heeft in de Verenigde Staten tot opschudding geleid. De afbeelding verscheen in een advertentie in een blad van een katholieke jezuïetenorde. "Een verbluffend 22cm hoog beeldje van de Maagd Maria gehuld in een delicate sluier van rubber", zo luidde de tekst bij het kunstwerk 'Extra Virgin'.

De Londense kunstenaar Steve Rosenthal zegt dat hij de advertentie liet plaatsen ter gelegenheid van de Wereld AIDS dag, als protest tegen het pauselijke verbod van kunstmatige voorbehoedmiddelen. Volgens de uitgever van het blad 'America' was op de zwart-witte proefdrukken niet te zien dat er een condoom geplaatst was over het 'Unieke Hedendaagse Religieuze Kunstwerk'. Het tijdschrift heeft zijn verontschuldigingen aangeboden.

De paus is tegen condooms omdat iedereen het bij 1 partner hoort te houden. Helaas staan er in de Bijbel tal van voorbeelden van polygamie waar ook "de maagd" Maria van de partij was, naast Jozef hield ze er nog iemand anders op na waarvan ze uiteindelijk een kind heeft gekregen. Hoewel de ziekte AIDS in die tijd noch niet bestond waren er toen natuurlijk al wel talloze andere sexueel overdraagbare ziektes.

Geen opmerkingen: