vrijdag, oktober 28, 2005

Steve Jobs genoemd als opvolger Arnold Schwarzenegger

Kan Steve Jobs na Apple straks ook de Amerikaanse staat Californië er bovenop helpen? Sommige Democraten denken van wel.

Zij hopen dat de bestuursvoorzitter van Apple het volgend jaar opneemt tegen Arnold Schwarzenegger, de Republikeinse gouverneur van Californië. Het is onduidelijk of Jobs in is voor de post van gouverneur. Wel is de Apple-oprichter een belangrijke donateur aan de Democratische partij.

Jobs is niet de enige persoon die wordt genoemd als mogelijke Democratische opvolger van Schwarzenegger. Volgens The San Francisco Chronicle zijn er nog zeker acht anderen in de race. Over Jobs' kansen op het gouverneurschap schrijft de krant in een lollig bedoelde omschrijving: "Er zijn veel te veel Windows-gebruikers."

Het is onduidelijk of Schwarzenegger zich herkiesbaar stelt voor de verkiezingen volgend jaar. De populariteit van de voormalige acteur is de laatste maanden flink gedaald.

De populariteit van Arnold Schwarzenegger was al behoorlijk ingeperkt na films als “Last Action Hero” maar heeft tijdens zijn gouverneurschap zijn dieptepunt bereikt. Hiermee lijkt hij te refereren aan “Sub Zero”, de naam van een actiefiguur uit “The Running Man”, een betere film van Schwarzenegger.

Geen opmerkingen: